top of page
21 x30 cm.jpg

Panoramski leti

Triglav
21x 30 cm okvir.jpg

Panoramski polet do Triglava

Bovec/Slap Boka/ Krnsko jezero/Triglavska jezera/Triglav/Bovec

Spočijte oči med opazovanjem čudovite narave, smaragdne barve reke Soče in osupljivih visokogorskih razgledih. Za začetek preletimo bovško dolino in na desni strani opazimo čudovit slap Boka nato zavijemo ob Polovniku proti vasi Drežnica, kjer se mimo Krnskega jezera povzpnemo nad Lepeno in polet nadaljujemo ob dolini triglavskih jezer proti Triglavu. Po preletu vrha Triglava se mimo Kredarice obrnemo proti Bohinjskem jezeru in se ob Javorščku vračamo nazaj do Bovškega letališča.

Čas: 30‒35 minut
Potniki: max 4 potniki (4. potnik drobne postave ― do 50 kg)
Cena:

90 € / osebo (min 3 osebe)
75 € / osebo (min 3 osebe) za člane Aerokluba
Drugi otrok do 6 leta brezplačno ali do 12. leta 50% popust

 

Dodatna ponudba:

60 € video posnetek poleta
Naroči polet / Kupi darilni bon

O LETALU

Aeroklub ima v najemu letalo Maule M7-235B.

Petsedežno letalo je prvenstveno namenjeno uporabi na odročnih krajih, kjer mora pilot pristati na različne terene, tako brežine reke, avtomobilske kolesnice, kot tudi na utrjene travnate površine in urejene letališke steze. Letalo ima izredno močan motor (235 hp) glede na svojo prazno težo kar pomeni, da lahko sprejme skoraj 500kg uporabne teže.


To letalo je opremljeno tudi s panoramskimi stekli po celotni površini, ki omogočajo izreden pogled na okolico v zraku.

Letalo je opremljeno z vsemi instrumenti, ki so potrebni za Instrumentalno letenje  in se uporabljajo v transportnem letalstvu. Letalo ima tudi vlečno kljuko, ki omogoča vleko vseh vrst jadralnih letal.


Za nemoteno delovanje letala skrbijo certificirani mehaniki, ki so opravili šolanje pri proizvajalcu letala Maule. Prav tako vsi piloti redno letijo in vzdržujejo svojo izurjenost v okolju, kjer se izvajajo različne operacije na visokem varnostnem nivoju. Varnost je na prvem mestu in člani Aerkluba temu posvečamo posebno pozornost.

21x 30 cm okvir.jpg

Panoramski polet do Mosta na Soči

Bovec/Slap Boka/Kobarid/Tolmin/Most na Soči/Bovec
 

Obletimo čudovit slap Boka, najbolj vodnat in najmogočnejši slovenski slap, ki sodi med najveličastnejše slapove v Evropi, nato nadaljujemo ob reki Soči do Kobarida in letimo desno od Krna.

Preletimo Tolmin ter si ogledamo Most na Soči, ki je kraj, kjer se Soča, smaragdna lepotica, za trenutek oddahne na svoji poti od Trente do morja. Na povratku si ogledamo Gregorčičev slap in slap Brinta ter ob strugi reke Soče zaključimo polet v Bovcu.


Čas: 25‒30 minut
Potniki: max 4 potniki (4. potnik drobne postave ― do 50 kg)
Cena:

85 € / osebo (min 3 osebe)
70 € / osebo (min 3 osebe) za člane Aerokluba
Drugi otrok do 6 leta brezplačno ali do 12. leta 50% popust

 

Dodatna ponudba:

60 € video posnetek poleta
Naroči polet / Kupi darilni bon

21x 30 cm okvir.jpg
bottom of page